Kameroperahuis Zwolle - Anna Maria Versloot

Sinds 2013 onderzoeken verschillende collectieven onder de vleugels van het Kameroperahuis Zwolle het genre muziektheater in de breedte en de diepte. Van opera tot lichte muziek, van pop, jazz tot elektronica. Nu wordt er gerepeteerd voor Bake That Awesome Pie. 

Read More

Joni van der Leeuw

Deze jongen heeft het goed voor elkaar: hij verdient zijn geld met het maken van muziek. Alleen is dit niet zijn eigen muziek. Vandaar dat 2015 in het teken staat van een ambitieus en leuk project: het maken van 3 ep’s onder de naam Jonii & The Latest Updates.

Read More

Ilias: het voelde ook fysiek als een marathon

Om 12:00 uur stipt werd de muze aangeroepen en het strijdtoneel duidelijk. De voorkamer stond vol taart, en in de Straatschouwburg was de eerste voorlezer achter het katheder komen staan. Gesteund door de goden, of in dit geval een succeswens van de vertaler Patrick Lateur, begonnen we vol vertrouwen in onze medestrijders aan deze onderneming. 

Read More

Episch vertellen: de Ilias

Al wanneer je meer dan vijf pagina's in de Ilias leest, is duidelijk dat het een vorm heeft die je hoort voor te dragen. Een verhaal om de tijd tijdelijk stil te zetten en je te laten vertellen over - met name - mannen en hun wrok, wraak, hoogmoed, macht en beloningen. Een ludiek en een mooi idee om mensen bij elkaar te brengen op een locatie en daar te tijd te nemen naar elkaar te luisteren. 

Read More