Concertverslag en foto's: La Corneille

Hans Vermunt van La Corneille

Hans Vermunt van La Corneille

Glühwein dampen, dynamische indiefolk en zeker vijftig man publiek, dat is hoe je het huiskamerconcert van La Corneille zou kunnen samenvatten. 

De nummers begonnen vaak vanuit een enkele klank om daarna met overtuigend drumwerk het bandwerk te starten. Guy Corneille zong daarbij af en toe als de rokende rocker, die hij is en af en toe als de bohemien met intellectuele distantie die hij óok is. 


Hans Vermunt en Daan Crone zorgen niet alleen voor de aantrekkelijke ritmische en melodische basis, maar waren ook overtuigend wanneer zij het koor vormden. Vaak viel de muziek dan geheel weg om enigszins melodramatisch a capella een intermezzo te verzorgen. Momenten die het pas echt voor elkaar kregen het publiek in hun geluid te wikkelen en vast te grijpen.