Beeld van Blase

Beeld is alles. Daarom is het goed nieuws dat grafisch ontwerper Onno Blase nu met de Straatschouwburg meedenkt. Als eerste onderdeel van de samenwerking maakte hij een dubbelzijdige flyer voor de activiteiten in week 16 (Mauerfrei en La Scala). Wat hij belangrijk vindt? “Laat het geen schaamteloze zelfpromotie zijn. Alles wat je zegt, schrijft of ontwerpt moet de aandacht van een ander waard zijn. Grappig, inspirerend, motiverend.” 

Gelukkig heeft Onno mooie ideeën. Ideeën die de moeite waarde zijn om te lezen en het bekijken.

1. Als je moet kiezen tussen grappig en mooi kies dan grappig.
2. Als je moet kiezen tussen conceptueel of trendy kies dan conceptueel.

Voor de muziek van La Scala, die waarschijnlijk niet iedereen makkelijk in het gehoor ligt, gebruikte hij humor en concept. Een bijna onleesbare poster én het lettertype ‘Scala’. 

Maar ook de interpretatie van een verhaal, zoals het onderwerp van Mauerfrei kan hij naar grafische elementen vertalen. Is een gat in een muur hetzelfde als ‘mauerfrei’? Nee, misschien niet. Maar juist dat gegeven laat de moeilijkheid zien van het onderwerp. Zijn muren echt te slechten, of kunnen we ze juist begrijpen als ze er nog wel staan, maar we er doorheen kunnen kijken?

Onnobla.se

Geïnteresseerd in meer werk van Onno Blase, kijk dan op onnobla.se