Renske Sterkenburg

Als afstuderend theatermaker moet je weten waar je voor staat. En natuurlijk de ruimte hebben om die afstudeervoorstelling te maken.

Renske Sterkenburg- afstuderend theatermaker/docent aan HKU Theater - is altijd al gefascineerd geweest door voorstellingen die voor zowel jong als oud leuk zijn. Jeugdvoorstellingen die minstens net zo grappig zijn voor de kinderen als voor de ouders, opa’s en oma’s. Humor is dan ook de dragende factor in haar voorstellingen. Renske wil met haar voorstellingen het publiek meenemen in een fantasiewereld waar onverwachtse wendingen altijd op de loer liggen.
Ze spoort haar spelers aan interactie op te zoeken met het publiek. Dit, omdat de spelers zichzelf op die manier scherp houden en om het publiek deel uit te laten maken van de voorstelling. Deze aanpak vraagt om een intieme sfeer, waar de Straatschouwburg zich perfect voor leent.

Op dit moment zijn de repetities van Renskes nieuwe familievoorstelling "Kan het weg?" in volle gang. 

Renske Sterkenburg in de Straatschouwburg:

Woensdag 11 mei; donderdag 12 mei: Kan het weg? door Tg Schoon Schip