De Straatschouwburg is in het leven geroepen door zeven mensen die samen woonden op de Oudegracht 371 in 2010. Samen of individueel organiseerden ze huisfeesten, eenakters, huiskamerconcerten en zelfs een dansvoorstelling. Vanaf september 2014 heeft Danae Bos zich ingezet om zelf een programma te ontwikkelen voor de Straatschouwburg, onder andere door het opzetten van een mini-productiehuis.

Wat? 

Op dit moment is de Straatschouwburg een particulier initiatief. Er is een ruimte waar gebruik van wordt gemaakt en waar mensen voor uitgenodigd worden. Bij het mogelijk maken van het programma in de Straatschouwburg zijn de huisgenoten op de Oudegracht onmisbaar.

Wie?

Op dit moment is de organisatie van de Straatschouwburg in handen van Danae Bos. Zij is curator en organisator.

Danae Bos (27)
De rode draad door alles wat ik onderneem is het toegankelijk maken van kunst- en culturele uitingen waar mensen vaak niet meteen zelf aan hadden gedacht. Dat betekent dat ik voortdurend bezig ben met het ontwikkelen van mijn kritische blik (en oor) op onder andere theater, film en muziek. Met de beschikking over deze ruimte op de Oudegracht, kan ik niet anders dan de deuren open zetten en een zo interessant mogelijk programma presenteren.