Jonii & The Latest Updates: een jaar muziek maken gepresenteerd
Nov
27
8:30 PM20:30

Jonii & The Latest Updates: een jaar muziek maken gepresenteerd

Vrijdag 27 november, 20:00 uur

Na een jaar lang heel veel maken én mooie plannen in de praktijk brengen, vindt de afronding van Joni's project plaats in de Straatschouwburg.

In november verandert de Straatschouwburg in zijn studio, zijn tweede thuis. Een maand lang neemt hij de tijd zijn derde ep van het jaar in elkaar te zetten, met liedteksten gevormd uit het proza van Mirte Vos. Vrijdag 27 november presenteert hij het resultaat van een jaar muziekmaken en van een jaar onderzoek doen naar de (online) presentatie daarvan. Hij wil zich niet vastleggen aan een genre, een stijl, een instrument: wees welkom in de muzikale wereld van Jonii & The Latest Updates

View Event →
Huiskamerconcert: La Scala
Apr
18
8:30 PM20:30

Huiskamerconcert: La Scala

Zaterdag 18 april, 21:00 (deur open vanaf 20:30)

Een avond om betoverd te worden door de Franse charme van dit ondernemende jazzkwartet, met een 'klassieke' bezetting: altviool, cello, piano en percussie. 

"Let’s just make things clear. You have to see La Scala in concert. It’s like a slap, but highly concentrated in happiness and beauty. Both refined and thrilling, enchanting and destabilising." - Olivier Acosta, Mozaic Jazz

Twee jaar geleden is La Scala gevormd om muziek te maken bij een theaterproductie. Naar aanleiding daarvan maken ze nu nog steeds hun eigen muziek, vol verwijzingen naar minimal music, Béla Bartok, blues, bop, free jazz, Karlheinz Stockhausen en zelfs rock. Een bijzondere muzikale ervaring, waarbij ze hun structuur vormen met een beetje humor én aandacht voor het publiek. 

Vind het evenement ook op facebook. 

Bezetting: 
Roberto Negro (piano)
Théo Ceccaldi (viool en altviool)
Valentin Ceccaldi (cello)
Adrien Chennebaut (drum)

View Event →
Mauerfrei van Zimmermann & Cross TRY-OUT
Apr
14
to Apr 15

Mauerfrei van Zimmermann & Cross TRY-OUT

Dinsdag 14 april, 20:00 uur
Woensdag 15 april, 20:00 uur

een voorstelling over vrijheid, dualiteit en DNA schade

Foto Holger Kulick

Carolien Zimmermann en Daniel Cross maakten in 2010 de voorstelling Ik ben niet de oorlog (trailer). De Berlijns-Utrechtse actrice Zimmermann kwam tot de bevrijdende conclusie dat ZIJ niet de oorlog was. Als kleindochter van een Duitse nazi en een Nederlandse verzetsheld wierp zij de schuld van haar schouders. In Mauerfrei zet ze een stap verder, op zoek naar de ultieme non-dualiteit, bevrijd van familiegeheimen en andere erfelijke belasting.

Deze voorstelling is Zimmermanns vierde solo en is tegelijk een samenspel met de intrigerende muziek van Daniel Cross. Scherend langs mijlpalen van de vorige eeuw, overvallen door wetenschappelijke mijmeringen en fijnzinnige observaties vangen Zimmermann & Cross de ziel van de 21e eeuw. Om hem vervolgens met luidruchtige muzikale uitspattingen weer vrij te laten.


Hard en meedogenloos. Spritzig und dreckig.

Kaartjes: 5 euro (contant aan de deur)
Reserveer een plek door een mail te sturen naar info@straatschouwburg.nl
Vind het evenement ook op facebook.
www.mauerfrei.nl

View Event →
Stijn & Wolter: De Wildernis **Valentijns editie**
Feb
14
8:00 PM20:00

Stijn & Wolter: De Wildernis **Valentijns editie**

Een muzikale voorstelling over het spel van versieren en versierd worden. Tijdens hun productieperiode in de Straatschouwburg  - waarbij ze werken aan een nieuwe voorstelling - spelen ze speciaal nog een keer met veel plezier De Wildernis. Het is een korte voorstelling van 30 minuten, maar er is een complete avond vermaak: met cocktails, romantische dialoog en natuurlijk muziek.

View Event →