Back to All Events

Mauerfrei van Zimmermann & Cross TRY-OUT


  • Straatschouwburg 371 Oudegracht Utrecht, UT, 3511 PG Netherlands (map)

Dinsdag 14 april, 20:00 uur
Woensdag 15 april, 20:00 uur

een voorstelling over vrijheid, dualiteit en DNA schade

Foto Holger Kulick

Carolien Zimmermann en Daniel Cross maakten in 2010 de voorstelling Ik ben niet de oorlog (trailer). De Berlijns-Utrechtse actrice Zimmermann kwam tot de bevrijdende conclusie dat ZIJ niet de oorlog was. Als kleindochter van een Duitse nazi en een Nederlandse verzetsheld wierp zij de schuld van haar schouders. In Mauerfrei zet ze een stap verder, op zoek naar de ultieme non-dualiteit, bevrijd van familiegeheimen en andere erfelijke belasting.

Deze voorstelling is Zimmermanns vierde solo en is tegelijk een samenspel met de intrigerende muziek van Daniel Cross. Scherend langs mijlpalen van de vorige eeuw, overvallen door wetenschappelijke mijmeringen en fijnzinnige observaties vangen Zimmermann & Cross de ziel van de 21e eeuw. Om hem vervolgens met luidruchtige muzikale uitspattingen weer vrij te laten.


Hard en meedogenloos. Spritzig und dreckig.

Kaartjes: 5 euro (contant aan de deur)
Reserveer een plek door een mail te sturen naar info@straatschouwburg.nl
Vind het evenement ook op facebook.
www.mauerfrei.nl

Later Event: April 18
Huiskamerconcert: La Scala