Back to All Events

David Åhlén SWE + Meadows SWE

  • Straatschouwburg 371 Oudegracht Utrecht, UT, 3511 PG Netherlands (map)

Donderdag 17 November, 20:30 uur

Zweedse luisterliedjes in samenwerking met F/uister

Deur open vanaf 20:00 uur
20:30 start concert
Toegangsprijs 7,50 euro
Alleen contante betalingen mogelijk, ook voor de bar.
Verzeker je van een plek en reserveer een kaartje via info[at]straatschouwburg.nl
Laat ook op facebook weten dat je komt: David Ahlen SWE + Meadows SWE

Meadows
Maedows (links) en David Ahlen (boven)

Maedows (links) en David Ahlen (boven)

David Ahlen

David Åhlén, zang             Andreaz Hedén, piano             Marien Okkerse, cello

In mei presenteerde de Zweedse singer-songwriter David Åhlén een nieuwe single, ‘Hidden Light’. Het is een prachtig voorproefje van zijn nieuwe album, dat in september bij het VOLKOREN label verschijnt. Kenners en critici zijn het nu al eens dat dit album een klein meesterwerk is. 
Het is muziek waar je de tijd voor zal nemen, om in mee te dromen en uiteindelijk terecht te komen op de plek waar het ontstaan is. Daar waar Åhlén zelf woont, een afgelegen eiland verscholen in de natuur. Laat je meevoeren door het hoge en broze stemgeluid, dat perfect past bij de puurheid van kwetsbare en soms hypnotiserende nummers.

"Ahlen heeft een warme hoge stem die traag galmt en mooie vergezichten creëert." 4/5 NRC
“Wat een betoverend mooie plaat. Ik ben er stil van.” 9/10 Muzine.nl

Meadows

Achter Meadows schuilt de Zweedse singer-sogwriter Christoffer Wadensten. Christoffer zoekt de randjes van indiepop en ingetogen singer-songwriter muziek op. Na veel over de wereld getourd te hebben, brengt Meadows nu zijn tweede EP "The Only Boy Awake" live on the road.