Back to All Events

Kan het weg? door Tg Schoon Schip


  • Straatschouwburg 371 Oudegracht Utrecht, UT, 3511 PG Netherlands (map)

Woensdag 11 mei, 20:00 uur
Dondersag 12 mei, 20:00 uur

Het gelegenheidscollectief Schoon Schip speelt de afstudeervoorstelling van Renske Sterkenburg. Een vrolijke voorstelling over het maken van keuzes.

Vera gaat de grote kast op zolder opruimen. Het is er stoffig en vol, maar kan ze die spullen zo maar weggooien? Gelukkig komen twee vrienden precies op het goede moment opdagen. Door elk laatje dat ze openen stappen ze in een andere wondere wereld.
Spullen om je te verkleden, spelletjes mee te spelen of als zich als avonturiers steeds in een nieuwe wereld te bevinden. Sommige spullen liggen er al jaren, dragen familiegeschiedenissen met zich mee of zijn simpelweg te mooi zijn om weg te doen. Maar er moet ook ruimte gemaakt worden voor Vera’s eigen spullen.  Kunnen haar vrienden Vera helpen?
Kan het weg? is een vrolijke voorstelling vol fantasie over plaatsmaken voor nieuwe dingen en keuzes maken over bestaande dingen. En hoe doe je dat eigenlijk, als anderen al voor jou hebben gekozen? Voor iedereen boven de 8 jaar die weleens voor een keuze heeft gestaan. 

Regie Renske Sterkenburg
Spel David Verschoor, Molly van Scherpenberg en Annet de Ruiter
Tekst Lyanne van den Berg en Karlijn Hoftijzer
Regieassistent Sara de Boer
Vormgeving Milou Klein Obbink
Muziek Joost Oehler
Productie Emma de Mol van Otterloo
Publiciteitsbeeld Ivo Duits

Deur open om 19:30 uur
20:00 uur start voorstelling
Tickets: €5,- contant aan de deur
Verzeker je van een plek door te reserveren via reserverenkanhetweg@hotmail.com.