Back to All Events

Double bill: Tropic of Coldness and Kevin Verwijmeren

  • Straatschouwburg 371 Oudegracht Utrecht, UT, 3511 PG Netherlands (map)

Vrijdag 15 April, 21:00 uur

Twee ambient concerten: muzikanten die experimenteren met (elektronisch) geluid, maar het niet erg vinden als het resultaat mooi of prettig aanvoelt. Al zijn de geluidslandschappen ook enigszins duister en onheilspellend. Sluit je ogen of kijk naar de visuals die de artiesten zelf maken.

Kevin Verwijmeren

Tropic of Coldness

Kevin Verwijmeren bracht in februari zijn nieuwe plaat uit Those Glorious Heights. Het is een album vol akoestische landschappen waar je kan binnen stappen of je in onder kan dompelen. Een geluidslandschap dat je omarmt en je subtiel de behoefte geeft die nieuwe wereld te overdenken in relatie met je eigen wereld.

Het duo Tropic of Coldness wordt gevormd door David en Giovanni – twee expats verdwaald in Brussel. Ze spelen gitaar, maar gebruiken ook synth, stem en samples, waarmee ze via improvisatie laag na laag opbouwen en inperken met hulp van bewerkte gitaar en fieldrecordings. Muziek die je zou kunnen omschrijven als akoestische archeologie.

Luisterlinks vind je onderaan.

Een ontspannen concertbeleving of een manier om een vrijdagavond even helemaal ergens anders te zijn.
Deur open om 20:30 uur, 
21:00 uur concert
Toegang gratis; doneer een bijdrage voor de artiest
Stuur een mail naar kaartje@straatschouwburg.nl om je te verzekeren van een plek! 

Geef op facebook ook aan dat je komt: http://ow.ly/10xmtP