Back to All Events

Lammerentoer XS van de Koningstheateracademie

  • Straatschouwburg 371 Oudegracht Utrecht, UT, 3511 PG Netherlands (map)

Vrijdag 6 mei, 20:00 uur

De Lammerentoer biedt een blik in de toekomst. Drie nieuwe talenten van de Koningstheateracademie presenteren zich aan publiek met een tour langs huiskamers: een tour xs.

Vorig jaar zagen we Maarten van den Berg nog in combinatie met Martijn Kardol. Dit keer deelt hij het linoleum van de Straatschouwburg met Brigitte van Bakel en Maya van As. Het zijn namen die je nu misschien nog niet kent, maar talenten die afstuderen als Bachelor of Cabaret winnen 'zeg maar' alle prijzen.
In de afgelopen jaren won Louise Korthals de Neerlands Hoop bij de VSCG-cabaretprijzen, won Jan Beuving de Annie M.G. Schmidt-prijs en ging Kirsten van Teijn bij het Gronings Studenten Cabaret Festival met alle drie (!) de prijzen aan de haal, won Kiki Schippers de publieksprijs bij Camaretten en won Thijs van de Meeberg zowel de publieks- als juryprijs bij het Leids Cabaret Festival. Dit jaar won Anne Neuteboom jury- en publieksprijs bij Cameretten.
Veelbelovend, niet? Hopelijk zijn de verwachtingen niet te hoog gespannen en durven ze zich alle drie van hun beste, lelijkste, intiemste, mooiste of natuurlijk grappigste kant te laten zien.

Deur open om 19:30 uur
20:00 uur start programma
Toegang is gratis; maar de artiesten gaan na afloop met de pet rond.
Stuur een mail met kaartje@straatschouwburg.nl om je te verzekeren van een plek.