Back to All Events

Vrijdagmiddagborrel: Bake That Awesome Pie

  • Straatschouwburg 371 Oudegracht Utrecht, UT, 3511 PG Netherlands (map)

Vrijdag 22 juli, 18:00 uur

Kameroperahuis Zwolle repeteert aan een bijzondere vorm van documentaire theater, namelijk muziektheater aan de hand van de Verbatim Theatre methode. Combineer je vrijdagmiddagborrel met het luisteren naar de concertante versie van Bake That Awesome Pie. Een sneak peak van het materiaal, om achteraf met een biertje in gesprek te gaan met de makers.

Bake That Awesome Pie

Een Nederlandse vrouw vlogt: How to get that love life you desire? Een Italiaanse man onthult in een tutorial: ‘How to break open a Parmesan cheese’. Kameroperahuis ontdekte dramatische personages in deze vlogs. Ze doen een poging hun kennis met ons te delen, maar onbedoeld onthullen ze zoveel meer van zichzelf. Wat gebeurt er als je hun spraak exact kopieert? Haperingen, versprekingen, zelfs ademhaling worden ingrediënten voor een deinende funk en een hypnotiserende blues. Twijfel is een ‘walking rhythm’, een conclusie start een strakke beat. Uit de vlogs rijzen personages op die irritant en ontwapenend zijn, betweterig en vakkundig, komisch en diep-tragisch; van wie je een antwoord wilt op de vraag: ‘How to…?’

Concept, regie en tekstsamenstelling Anna Maria Versloot
Compositie Ben Lammerts van Bueren
Scenografie Vera Selhorst
Zang en spel Jorien Zeevaart
Zang en spel Daan Hofman
Toetsen Floris van Bergeijk
Techniek Koos Wolters
Productie Anne-Minke Meijer
Fotografie Erik Franssen

Deur open om 17:30 uur
18:00 uur start voorstelling
Na afloop gaan we rond met de hoed voor een bijdrage.
Laat weten dat je komt op het facebook-event.

Earlier Event: May 11
Kan het weg? door Tg Schoon Schip
Later Event: November 17
David Åhlén SWE + Meadows SWE