Back to All Events

Back to the seventies | huiskamershow met frontman van The Dream

  • Straatschouwburg 371 Oudegracht Utrecht, UT, 3511 PG Netherlands (map)

Zondag 8 april, 15:00 uur

Nieuwe songs en jaren 1970 nostalgie. Luister naar- en ga in gesprek met Floris Kolvenbach. Een muzikant van de generatie waarvoor activisme nog vanzelfsprekend was.

Floris Kolvenbach.jpg

Al die jaren jaren later maakt hij nog steeds muziek. Hij staat alleen niet meer zo vaak rockend met een band op het podium als in de jaren 1960 en 1970. Floris Kolvenbach, muzikant, componist en audio-visueel kunstenaar, had ooit een cult-hit met 'The Doting King' met zijn in Tiel en omstreken wereldberoemde band The Dream.   

Afgelopen jaar werd er een boek uitgegeven met een uitgebreide geschiedenis van zijn carrière als kunstenaar 'Tijdreiziger: een Tielse jongensdroom'. Bij die uitgave horen twee cd's, één met historische opnames en één met nieuwe songs. In de Straatschouwburg zal Floris liedjes van deze albums laten horen.